דלורית אפוייה

למה דלורית?
דלורית נמנית על משפחת הדלועיים. טעמה של הדלורית מתקתק ואגוזי ודומה לדלעת (וגם דומה בטעמה לבטטה).
הדלורית עשירה בבטא קרוטן (קרוטנואיד שיהפוך בגוף לויטמין A), בויטמין C (במצבה הטרי מאחר ונהרס בחימום), בויטמינים מקבוצה B וחומצה פולית, עשירה בסיבים תזונתיים ובמינרלים חשובים ( מנגן, נחושת, אשלגן) ועשירה באופן יחסי באומגה 3 ממקור צמחי מסוג ALA.
הדלורית דלה בקלוריות (45 קלוריות ל100 גרם) לעומת פחמימות אחרות ( כדוגמת בטטה- כ80 קלוריות ל100 גרם) ומאחר ועשירה בסיבים תזונתיים מקנה תחושת שובע טובה ולאורך זמן כאשר נאכלת במסגרת ארוחה מאוזנת.
ואם עוד לא הכנסתם אותה למטבח שלכם, אתם מוזמנים בהחלט לעשות זאת עם המתכון הכה פשוט הזה..
דלורית אפוייה בתנור
מצרכים:
1-2 דלוריות בינוניות
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
אורגנו יבש- כחצי כפית
אופן ההכנה:
1. לקלף את הדלורית מקליפתה ולחתוך אותה באמצע לאורכה.
2. לרוקן את החלק החלול מגרעינים ולחתוך לפלחים דקים
3. להניח בקערה גדולה ולערבב עם חומרי התיבול ( שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור, אורגנו עד שכל פלחי הדלורית מכוסים בתיבול)
4. להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ35 דקות עד לריכוך הדלורית.

IMG_2453