חיתוכיות שזיפים עם שיבולת שועל וכוסמת ירוקה

לבסיס:

1.5 כוסות שיבולת שועל עבה

חצי כוס כוסמת ירוקה מושרית כשעתיים במים חמים ומסוננת

1/2 כוס שבבי קוקוס

1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית

2 כפות טחינה גלמית

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס דבש/סילאן/מייפל

לשזיפים:

4-5 שזיפים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות דבש/ סילאן/מייפל

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השזיפים: מבשלים את השזיפים במחבת עמוקה עם הדבש עד לבעבוע וממשיכים לבשל עוד כ10 דקות עד שהשזיפים מפרישים נוזלים ומתרככים. מקררים ומועכים בעזרת מזלג.
  2. להכנת הבסיס: מערבבים את כל חומרי העוגה בקערה ומשטחים מחצית מהתערובת על תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה.
  3. אופים כ10 דקות בחום של 180 מעלות את התחתית הראשונה ומוציאים מהתנור.
  4. מוסיפים את השזיפים בשכבה אחידה ומפזרים שכבה נוספת ואחידה של מחצית התערובת שנותרה ומהדקים בעזרת כף.
  5. אופים בתנור עוד כ25 דקות עד להזהבה. מניחים להתקרר ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *