לבסיס:
1.5 כוסות שיבולת שועל עבה
חצי כוס כוסמת ירוקה מושרית כשעתיים במים חמים ומסוננת
1/2 כוס שבבי קוקוס
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
2 כפות טחינה גלמית
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס דבש/סילאן/מייפל
לשזיפים:
4-5 שזיפים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות דבש/ סילאן/מייפל
אופן ההכנה:
- מכינים את השזיפים: מבשלים את השזיפים במחבת עמוקה עם הדבש עד לבעבוע וממשיכים לבשל עוד כ10 דקות עד שהשזיפים מפרישים נוזלים ומתרככים. מקררים ומועכים בעזרת מזלג.
- להכנת הבסיס: מערבבים את כל חומרי העוגה בקערה ומשטחים מחצית מהתערובת על תבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה.
- אופים כ10 דקות בחום של 180 מעלות את התחתית הראשונה ומוציאים מהתנור.
- מוסיפים את השזיפים בשכבה אחידה ומפזרים שכבה נוספת ואחידה של מחצית התערובת שנותרה ומהדקים בעזרת כף.
- אופים בתנור עוד כ25 דקות עד להזהבה. מניחים להתקרר ובתיאבון!
