כרובית ועגבניות אפויות בתנור ברוטב טחינה

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

כרובית ועגבניות אפויות בתנור ברוטב טחינה עדי קליינמן דיאטנית קלינית

מצרכים:
כרובית גדולה חתוכה לפרחים
3-4 עגבניות גדולות פרוסות
3-4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית

לטחינה:
חצי כוס טחינה גלמית
מיץ מלימון שלם
מים קרים
מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות
2. מניחים את העגבניות על גבי תבנית עם נייר אפייה
3. בקערה נפרדת מערבבים את הכרובית עם שמן זית, מלח ושום כתוש ומניחים את הכרובית על העגבניות
4. מכניסים לתנור לכ20 דקות עד להזהבה קלה של הכרובית
5. בזמן שהכרובית בתנור, מכינים את הטחינה- מערבבים את החומרים ומוסיפים מים קרים בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך
6. מוציאים את הכרובית והעגבניות מהתנור ומסדרים בתבנית אחרת מרופדת בנייר אפייה
7. באמצעות כף מוזגים מעל את הטחינה ומכניסים לתנור לעוד כ20 דקות עד להזהבה של הטחינה
8. הצעת הגשה: לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ובתאבון!